România

Convorbirile Meleşcanu – Johnson au vizat consolidarea Parteneriatului strategic şi situaţia comunităţii româneşti

​Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, şi omologul său britanic, Boris Johnson, care s-a aflat luni în vizită în România, au avut un "amplu" schimb de opinii privind stadiul şi perspectivele cooperării politico-diplomatice bilaterale, consolidarea Parteneriatului strategic lansat în anul 2003 şi situaţia comunităţii româneşti din Marea Britanie în contextul Brexit, a anunţat marţi MAE.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis AGERPRES, convorbirile au avut loc în contextul demarării ultimei runde de negocieri între Guvernul britanic şi Comisia Europeană privind termenii retragerii Marii Britanii din UE, precum şi pe fondul discursului din 22 septembrie al premierului Theresa May privind oferta pentru aceste negocieri.

"În acest context, s-a discutat despre perspectiva continuării implicării Marii Britanii în domeniul securităţii şi apărării la nivel european, post-Brexit. Demnitarul român a salutat dinamica colaborării militare, aflată anul acesta la un nivel deosebit de intens, şi a subliniat importanţa cooperării aprofundate dintre România şi Marea Britanie. Cele două părţi au reafirmat angajamentul de consolidare a Parteneriatului strategic inclusiv prin identificarea unor noi oportunităţi de acţiune sectorială", precizează sursa citată.

Ministrul Meleşcanu a reafirmat în cadrul întrevederii rolul comunităţii româneşti din Marea Britanie, componentă semnificativă a relaţiei bilaterale, şi importanţa pe care Guvernul României o acordă protecţiei drepturilor cetăţenilor săi în contextul negocierilor pentru Brexit, relevă comunicatul citat.

"Astfel, a fost evidenţiat gradul ridicat de integrare a comunităţii româneşti în societatea britanică, precum şi valoarea adăugată pe care această comunitate o aduce ţării gazdă", subliniază MAE.

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

Modificarea legislaţiei electorale

30.07.2019

Vă informăm că a intrat în vigoare Legea nr. 148 din 24 iulie 2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în materie electorală, publicată în Monitorul Oficial nr. 617 din 25 iulie 2019. În perspectiva alegerilor…

Recepţie cu ocazia încheierii Preşedinţiei rotative la Consiliul Uniunii Europene

28.06.2019

La 27 iunie 2019, Ambasada României la Jakarta a organizat o recepţie cu ocazia încheierii preşedinţiei rotative a României la Consiliul Uniunii Europene. Au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, corpul diplomatic,…

Atenţionare de călătorie pentru Republica Indonezia

06.06.2019

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decis prelungirea măsurii de extindere cu încă 3 luni a stării de Urgenţă de Sănătate Publică de Importanţă Internaţională -USPII-cu privire la pericolul de răspândire a virusului polio…