România

Convorbirile Meleşcanu – Johnson au vizat consolidarea Parteneriatului strategic şi situaţia comunităţii româneşti

​Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, şi omologul său britanic, Boris Johnson, care s-a aflat luni în vizită în România, au avut un "amplu" schimb de opinii privind stadiul şi perspectivele cooperării politico-diplomatice bilaterale, consolidarea Parteneriatului strategic lansat în anul 2003 şi situaţia comunităţii româneşti din Marea Britanie în contextul Brexit, a anunţat marţi MAE.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis AGERPRES, convorbirile au avut loc în contextul demarării ultimei runde de negocieri între Guvernul britanic şi Comisia Europeană privind termenii retragerii Marii Britanii din UE, precum şi pe fondul discursului din 22 septembrie al premierului Theresa May privind oferta pentru aceste negocieri.

"În acest context, s-a discutat despre perspectiva continuării implicării Marii Britanii în domeniul securităţii şi apărării la nivel european, post-Brexit. Demnitarul român a salutat dinamica colaborării militare, aflată anul acesta la un nivel deosebit de intens, şi a subliniat importanţa cooperării aprofundate dintre România şi Marea Britanie. Cele două părţi au reafirmat angajamentul de consolidare a Parteneriatului strategic inclusiv prin identificarea unor noi oportunităţi de acţiune sectorială", precizează sursa citată.

Ministrul Meleşcanu a reafirmat în cadrul întrevederii rolul comunităţii româneşti din Marea Britanie, componentă semnificativă a relaţiei bilaterale, şi importanţa pe care Guvernul României o acordă protecţiei drepturilor cetăţenilor săi în contextul negocierilor pentru Brexit, relevă comunicatul citat.

"Astfel, a fost evidenţiat gradul ridicat de integrare a comunităţii româneşti în societatea britanică, precum şi valoarea adăugată pe care această comunitate o aduce ţării gazdă", subliniază MAE.

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

Atenționare de călătorie pentru Republica Indonezia - ploi torențiale, intensificări ale vântului și inundații

08.01.2020

Ambasada României în Republica Indonezia informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Indonezia că, în conformitate cu datele transmise de Agenția de Meteorologie,…

Program de lucru la Ambasada României în perioada sărbătorilor

24.12.2019

Ambasada României va fi închisă pe 25-27 decembrie 2019 și 1-3 ianuarie 2020.

Ambasada României la Jakarta a organizat o întâlnire a Asociației femeilor diplomat din Indonezia

03.12.2019

La 2 decembrie a.c., în contextul sărbătoririi Zilei Naționale a României și a 30 de ani de la evenimentele istorice din decembrie 1989, Ambasada României la Jakarta a organizat o întâlnire a Asociației femeilor diplomat din…