România

Victor Negrescu: Este nevoie ca toate forţele politice să vorbească unitar în domeniul afacerilor europene

Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, afirmă că în domeniul pe care îl gestionează este nevoie ca toate forţele politice să vorbească unitar pentru o reprezentare adecvată a României.

"Un obiectiv esenţial – şi aici aş vrea să cred că reuşim să facem demersuri în această direcţie - mă refer la obiectivul legat de consens naţional, consens politic în domeniul afacerilor europene. Pentru o reprezentare adecvată a României avem nevoie ca toate forţele politice să vorbească unitar, avem nevoie să vorbim pe o singură voce şi uneori ar fi bine să vorbim şi pe o singură voce pentru a fi mai puternici, mai credibili în faţa partenerilor noştri şi de o lună şi jumătate construim acest consens", a declarat Negrescu, miercuri, la sesiunea plenară "Agenda României în context european" din cadrul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.

El a precizat că vizita preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, în România este un exemplu în acest sens.

Victor Negrescu a subliniat că este nevoie şi de democratizarea accesului la informaţia europeană.

"Este important (ca cetăţenii - n.r.) să cunoască cum pot valorifica apartenenţa ţării noastre la UE la zece ani de la aderare. La zece ani de la aderare probabil ar fi oportun ca atitudinea noastră să fie una schimbată, în care să ne considerăm stat cu drepturi depline şi un stat care într-adevăr participă la construcţia europeană şi ca atare avem nevoie de o populaţie foarte bine informată, dar avem nevoie mai ales de resurse umane în administraţie publică centrală şi locală foarte bine formată în ceea ce înseamnă complexitatea afacerilor europene, politica europeană de astăzi, pentru că lucrurile se schimbă, lucrurile sunt mai directe", a arătat Negrescu.

La sesiunea plenară, consilierul prezidenţial Leonard Orban a prezentat priorităţile României în domeniul afacerilor europene.

Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române a început marţi, la Bucureşti, tema ediţiei din acest an fiind "O lume în schimbare: Mizele politicii externe a României".

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

Atenționare de călătorie pentru Republica Indonezia - ploi torențiale, intensificări ale vântului și inundații

08.01.2020

Ambasada României în Republica Indonezia informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Indonezia că, în conformitate cu datele transmise de Agenția de Meteorologie,…

Program de lucru la Ambasada României în perioada sărbătorilor

24.12.2019

Ambasada României va fi închisă pe 25-27 decembrie 2019 și 1-3 ianuarie 2020.

Ambasada României la Jakarta a organizat o întâlnire a Asociației femeilor diplomat din Indonezia

03.12.2019

La 2 decembrie a.c., în contextul sărbătoririi Zilei Naționale a României și a 30 de ani de la evenimentele istorice din decembrie 1989, Ambasada României la Jakarta a organizat o întâlnire a Asociației femeilor diplomat din…