Întrebări frecvente

Siguranţă şi criminalitate

Tipurile de infracţiuni mai frecvente sunt furturile din locuinţe, furturile de maşini, agresiunile, fraudarea cărţilor de credit.

Se recomandă evitarea deplasărilor pe jos, în zonele aglomerate, unde se înregistrează frecvent furturi operate de motociclişti aflaţi în viteză.

Pentru siguranţa dumneavoastră recomandăm:

  • Evitaţi circulaţia pe timp de noapte, locurile aglomerate, demonstraţiile şi deplasarea în zone izolate ale ţării.
  • Păstraţi în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi nu le expuneţi în mod vizibil asupra dumneavoastră sau în maşini.
  • Respectaţi tradiţiile şi obiceiurile locale. Persoanele de sex feminin sunt sfătuite să adopte o ţinută şi un comportament decent în public.
  • Uşile si geamurile de la autovehicule trebuie ţinute închise.
  • Dacă călătoriţi în scop turistic, folosiţi numai operatori acreditaţi. Urmaţi sfaturile conducătorului grupului şi ale forţelor de ordine. 
  • Consumul băuturilor alcoolice este tolerat numai în marile hoteluri şi restaurantele din oraşele mari.

În cazul în care sunteţi victima unei infracţiuni vă recomandăm să nu opuneţi rezistenţa faţa de infractor deoarece acesta poate fi înarmat. Se recomandă contactarea celui mai apropiat birou al poliţiei precum şi a Ambasadei României în Indonezia. 
În cazul pierderii paşaportului românesc, se recomandă sesizarea atât a biroului local de poliţie, cât şi a Ambasadei României în Indonezia. 
Jocurile de noroc sunt strict interzise în Indonezia. Evitaţi să vă implicaţi în astfel de activităţi, existând riscul arestării.
Demonstraţiile de stradă sunt frecvente.
Majoritatea acestora sunt paşnice, dar există riscul intervenţiei unor acţiuni violente.
Indonezia este o ţară predispusă la activităţi seismice intense şi la erupţii vulcanice.

Inundaţiile şi alunecările de teren sunt frecvente în zonele rurale, în special în sezonul ploios (noiembrie-aprilie). Recomandăm tuturor cetăţenilor români să urmărească periodic informaţiile şi alertele de producere a unor dezastre naturale în zonă şi să consulte pagina web a Ministerului român al Afacerilor Externe (www.mae.ro). Avertizăm cetăţenii români care se află în Republica Indonezia în perioada anotimpului ploios (noiembrie-aprilie) să ia măsuri pentru a se proteja de febra DENGUE, inclusiv folosind creme împotriva insectelor. 

            

Atenționare de călătorie pentru Republica Indonezia - ploi torențiale, intensificări ale vântului și inundații

08.01.2020

Ambasada României în Republica Indonezia informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Indonezia că, în conformitate cu datele transmise de Agenția de Meteorologie,…

Program de lucru la Ambasada României în perioada sărbătorilor

24.12.2019

Ambasada României va fi închisă pe 25-27 decembrie 2019 și 1-3 ianuarie 2020.

Ambasada României la Jakarta a organizat o întâlnire a Asociației femeilor diplomat din Indonezia

03.12.2019

La 2 decembrie a.c., în contextul sărbătoririi Zilei Naționale a României și a 30 de ani de la evenimentele istorice din decembrie 1989, Ambasada României la Jakarta a organizat o întâlnire a Asociației femeilor diplomat din…