Întrebări frecvente

Siguranţă şi criminalitate

Tipurile de infracţiuni mai frecvente sunt furturile din locuinţe, furturile de maşini, agresiunile, fraudarea cărţilor de credit.

Se recomandă evitarea deplasărilor pe jos, în zonele aglomerate, unde se înregistrează frecvent furturi operate de motociclişti aflaţi în viteză.

Pentru siguranţa dumneavoastră recomandăm:

  • Evitaţi circulaţia pe timp de noapte, locurile aglomerate, demonstraţiile şi deplasarea în zone izolate ale ţării.
  • Păstraţi în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi nu le expuneţi în mod vizibil asupra dumneavoastră sau în maşini.
  • Respectaţi tradiţiile şi obiceiurile locale. Persoanele de sex feminin sunt sfătuite să adopte o ţinută şi un comportament decent în public.
  • Uşile si geamurile de la autovehicule trebuie ţinute închise.
  • Dacă călătoriţi în scop turistic, folosiţi numai operatori acreditaţi. Urmaţi sfaturile conducătorului grupului şi ale forţelor de ordine. 
  • Consumul băuturilor alcoolice este tolerat numai în marile hoteluri şi restaurantele din oraşele mari.

În cazul în care sunteţi victima unei infracţiuni vă recomandăm să nu opuneţi rezistenţa faţa de infractor deoarece acesta poate fi înarmat. Se recomandă contactarea celui mai apropiat birou al poliţiei precum şi a Ambasadei României în Indonezia. 
În cazul pierderii paşaportului românesc, se recomandă sesizarea atât a biroului local de poliţie, cât şi a Ambasadei României în Indonezia. 
Jocurile de noroc sunt strict interzise în Indonezia. Evitaţi să vă implicaţi în astfel de activităţi, existând riscul arestării.
Demonstraţiile de stradă sunt frecvente.
Majoritatea acestora sunt paşnice, dar există riscul intervenţiei unor acţiuni violente.
Indonezia este o ţară predispusă la activităţi seismice intense şi la erupţii vulcanice.

Inundaţiile şi alunecările de teren sunt frecvente în zonele rurale, în special în sezonul ploios (noiembrie-aprilie). Recomandăm tuturor cetăţenilor români să urmărească periodic informaţiile şi alertele de producere a unor dezastre naturale în zonă şi să consulte pagina web a Ministerului român al Afacerilor Externe (www.mae.ro). Avertizăm cetăţenii români care se află în Republica Indonezia în perioada anotimpului ploios (noiembrie-aprilie) să ia măsuri pentru a se proteja de febra DENGUE, inclusiv folosind creme împotriva insectelor. 

            

Modificarea legislaţiei electorale

30.07.2019

Vă informăm că a intrat în vigoare Legea nr. 148 din 24 iulie 2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în materie electorală, publicată în Monitorul Oficial nr. 617 din 25 iulie 2019. În perspectiva alegerilor…

Recepţie cu ocazia încheierii Preşedinţiei rotative la Consiliul Uniunii Europene

28.06.2019

La 27 iunie 2019, Ambasada României la Jakarta a organizat o recepţie cu ocazia încheierii preşedinţiei rotative a României la Consiliul Uniunii Europene. Au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, corpul diplomatic,…

Atenţionare de călătorie pentru Republica Indonezia

06.06.2019

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decis prelungirea măsurii de extindere cu încă 3 luni a stării de Urgenţă de Sănătate Publică de Importanţă Internaţională -USPII-cu privire la pericolul de răspândire a virusului polio…