Actualitatea ambasadei

Atenționare de călătorie pentru Republica Indonezia - ploi torențiale, intensificări ale vântului și inundații

   Ambasada României în Republica Indonezia informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Indonezia că, în conformitate cu datele transmise de Agenția de Meteorologie, Climatologie și Geofizică (BMKG), sunt prognozate ploi torențiale și intensificări ale vântului în Jakarta, Java, Bali și Kalimantan, în intervalul 9 - 13 ianuarie 2020, precum și valuri înalte de până la 4 metri în zonele de coastă. Din cauza acestor condiții meteorologice există un risc de inundații și alunecări de teren, inclusiv condiții dificile de deplasare. Se anticipează perturbări în furnizarea de energie electrică. Este recomandată creșterea gradului de vigilență și monitorizarea știrilor locale și a informărilor publicate de autoritățile locale și meteorologice indoneziene.
   Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Jakarta: +62213154362, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice al României în Republica Indonezia: +628111726283.
   Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet http://jakarta.mae.ro, https://www.bmkg.go.id/, http://www.menlhk.go.id, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

Îndrumări de călătorie în Republica Indonezia

04.02.2020

Informăm cetăţenii români care doresc să călătorească/sau tranzitează în Republica Indonezia că începând cu 05 februarie 2020 ora 00.00, pasagerii care au stat mai mult de 14 zile în Republica Populară China nu li se permite…

Program de lucru la Ambasada României 24 ianuarie

22.01.2020

   Vineri, 24 ianuarie 2020, Ambasada nu lucrează, fiind sărbătoare legală.

Atenționare de călătorie pentru Republica Indonezia - ploi torențiale, intensificări ale vântului și inundații

08.01.2020

Ambasada României în Republica Indonezia informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Indonezia că, în conformitate cu datele transmise de Agenția de Meteorologie,…